Området har helt ändrat karaktär - det gamla godsmagasinet sjuder nu av liv efter den stora ombyggnationen när man tog tillvara den vackra byggnaden och fyllde den med kvalificerad verksamhet - inne och utomhus.
Arkitektföretaget bakom den lyckade förvandlingen är Vinterdagen. Johnny Berg tillsammans med hustru Åsa Österdahl var initiativtagare, såg vad som kunde göras. Åsa driver Stickspårets klädbutik
Här finns Godsmagasinet med Stickspåret klädbutik, Kaleido konsthantverk, Stickspåret designbutik, Katalin And All That Jazz och Broströms Kafé.
Stickspåret klädbutiken får en egen ruta - de är så aktiva Facebook
Deras inlägg blir jag glad av - och får tilltro till morgondagen - och får veta vad som finns i butiken. De marknadsför Uppsala.
I kvarteren runt omkring finns hotell som Radisson Blue och Park Inn. Park Inn huserar i stans forna hantverkshus. "De skriver: Känslan av bagarens och sadelmakarens kreativa ådra på 50-talet lever kvar och integreras väl med en modern och glädjelyftande inredning. Här strävar vi efter att du ska känna dig som hemma, även när du är borta."
Pong gör som andra restauranger och erbjuder olika alternativ i coronatider
I Östra stationshuset finns nu Böcker och Bläck, en utvald del av det som tidigare var Drottninggatans bokhandel.
De önskar alla Välkomna in till Uppsalas personliga bokhandel! Hos oss hittar du goda böcker, pennor och papper.
Tittar man både upp och ner så ser man olika små konstverk som Tåget, Skruvarna och Gungan.
Strax intill ligger Frodeparken - en skön oas - även här finns många olika konstverk.
Östra station har fått nytt stationshus. Läs Scribos - som vanligt initierade beskrivning.
Stationen hette först Lenna station
Stationshuset är numera Lennakattens domäner - ibland hör man ångloket och ser röken - nostalgi.
Härifrån avgår rälsbuss och tåg till Marielund, Sälknä, Länna, Almunge och Faringe. En utflykt man inte får missa när man är i Uppsala.
Det är nu dags att byta ut granpy-ramiderna, granhäckarna och hagtornsträden i Botaniska träd-gårdens barockdel.
Projektet har redan börjat. 50 gran-pyramider och 360 meter granhäck har tagits ned. Våren 2023 planteras nya granar och 16 nya hagtornsträd.
Fira Sverige 500 år den 6:e juni 2023
Under 2023 firar Sverige 500 års jubileum. Det är då 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung den 6 juni vid riksmötet i Strängnäs. Där och då blev Sverige självständigt och har varit det sen dess. Därför firar vi varje år Sveriges nationaldag den 6 juni.
https://sverige500ar.se
2023 uppmärksammar vi att det är 500 år sedan Gustav Eriksson blev vald till Sveriges kung. Här har vi samlat spännande läsning om Gustav Eriksson och de fastigheter som har anknytning till hans liv och värv.
https://sfv.se/upptack-mer/gustav-vasa/
Den 6 juni i år är det 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung
Välkommen på temavisningar söndag 5 mars och söndag 16 april. Då får du möta Gustav Vasa och Margareta Eriksdotter Leijonhufvud (gestaltade av guiderna Bengt och Fredrica) och höra dem berätta om sin familj och sin samtid,
Värderingarna har kanske förändrats sedan 1500-talet, men samma frågor och teman som engagerade människorna då intresserar oss än idag.
Gustav Vasa 500 år
På Vasaborgen Gripsholm, med landets bäst bevarade miljöer från Vasakungarnas tid, uppmärksammas Vasajubileet genom föredrag, konsertserie och temavisningar.
2023 är ett jubileumsår för Sverige i dubbel bemärkelse. H.M. Konungen firar 50 år på tronen och det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung vid riksmötet i Strängnäs den 6 juni 1523 – en händelse som fick stor betydelse för Sveriges utveckling.
Vasajubileet präglar året på Gripsholms slott. Det blir föredrag, konserter, visningar, barnaktiviteter och parkpromenader, med fokus på borgen, försvaret, politiken och familjen.
– Femhundraårsminnet av kungavalet i Strängnäs sätter strålkastarljuset på Gripsholm, som nationalmonument och som det slott i Sverige som mer än något annat förknippas med Gustav Vasa. Ur alla vinklar blir han belyst och diskuterad under 2023.
Gustav Eriksson av Vasaätten är besynnerligt aktuell, trots de femhundra år som förflutit sedan kungavalet. Han är den skickligaste politikern som Sverige någonsin haft. För historiker, journalister, författare och inte minst vanligt folk väcker han fortfarande starka känslor och åsikter. Mer än någon kung ur det förflutna är han ständigt rykande aktuell, säger Jim Sjöberg, slottsuppsyningsman på Gripsholms slott.
Gripsholms Vasa-år startar i april med föredrag, temavisningar från maj, konsertserie med jubileumstema under sensommaren och en föredragsserie under hösten. Även årets påsk- och höstlov har tema Vasa. Bland föredragshållarna finns idéhistorikern Karin Tegenborg Falkdalen, med ett särskilt intresse för kvinnorna inom monarkin, och historikern David Lindén, som specialiserat sig på maktens eviga mekanismer.
Veckorna kring Nationaldagen 6 juni kommer att uppmärksammas extra!
Detaljerat program och biljetter släpps den 1 mars.
Det samlade programmet finns på http://www.kungligaslotten.se/vasa500
Den 12 januari 1528, fyra år och sju månader efter att han blivit vald till kung, kröntes Gustav i Uppsala domkyrka till Sveriges konung.
I år är det 500 år sedan Gustav Vasa blev vald till kung. Det innebär att det blir ett historiskt år som kommer att uppmärksammas i hela Sverige.
Redan 2020 uppmärksammade Kalmar Slott detta med en utställning. Nu har utställningen Gustav Vasa talar ur skägget, en utställning om makt, åter intagit Kalmar Slott.
Utställningen visas från den 8 december 2022 till den 5 mars 2023.
https://kalmarslott.se/utstallningar/gustav-vasa
Det var här han valdes till kung - för 500 år sedan - det som firas runt om i Sverige i år.
https://www.strangnas.se/uppleva-och-gora/500-arsresan
Midsommar 2023 är det 500 år sedan Gustav Eriksson Vasa gjorde sitt intåg i Stockholm efter ett mer än två år långt krig. Det vill vi fira med ett stort reenactment av intåget i en historisk parad som kommer involvera många olika grupper av deltagare, alla med anknytning till dagen och tiden.
Kom och fira 500-årsdagen av Stockholms befrielse och Sveriges självständighet!
https://www.vasasintag2023.se/