Sidhuvudbild
Meny

Linnévandringar

Linnéstigarna

De blåmarkerade Linnéstigsstolparna leder dig från stadens larm och brus ut till Uppsalas närmaste natur.

Läs mer om Nya Linnéstigarna

Under din utflykt på Linnéstigarna har du Linné som guide i mobiltelefonen. Telefonnumret finns på de olika knutpunkterna, och det kostar som ett vanligt samtal.

Traditionella Linnéstigar

För dig som vill ta dig an en regelrätt vandring, berikad med historisk information om platser och företeelser, ska välja Danmarks-, Gottsunda-, Vaksala- eller Jumkilsvandringen. Då leder de blå stolparna dig från stadens kant ut i landskapet. Du kan välja att gå en etapp i taget, eller en heldagsmarsch. Längs vägen finns även berättelser som du når med din telefon

Skattjakt

Vill du ut på en mer äventyrlig upptäcksfärd? För Ultunavandringen, Hågavandringen, Husbyvandringen och Gamla Uppsalavandringen finns en äventyrsfolder med en skattjakt. Hämta foldern på startpunkten eller på Biotopia. Du kan även ladda ner foldern, du hittar den under respektive stig på startsidan.

För att hitta den hemliga skatten behöver du en GPS. Det kan också underlätta i sökandet efter de olika punkterna på vägen. Det finns GPS att låna på Biotopia om du inte har någon egen. Många har idag GPS på sin mobiltelefon.

Stubbe.jpg

Granpyramiderna har förnyats

Granar från 1700-talet

Femtio granpyramider har planterats i barockträdgården. Ett miljonprojekt som ska bevara det arkitektoniska värdet.

Det personliga mötet

Destination Östersund driver Visit Östersund Turistcenter som är auktoriserad av Visita.

Vi är ett välbesökt Turist Center med stor andel internationella besökare under hela året.

Vi tror på det personliga mötet och i en värld som ibland består av alltför många valmöjligheter söker allt fler besökare inspiration i form av personliga rekommendationer.

Visit Östersund Turistcenters besökare når oss genom att komma in till oss, via telefon, mail, chat och våra sociala medier (där vi även svarar kvällar och helger).

Vår webb uppdateras dagligen, vi vill vara aktiva i våra egna och andras sociala kanaler samt fyller den officiella evenemangskalendern.

Målet är att få fler nöjda gäster som stannar längre i Östersund och som i sin tur rekommenderar släkt och vänner att besöka oss.

Intåget 1523

Midsommar 2023 var det 500 år sedan Gustav Eriksson gjorde sitt intåg i Stockholm efter ett mer än två år långt krig. Det vill vi fira med ett stort reenactment av intåget i en historisk parad som kommer involvera många olika grupper av deltagare, alla med anknytning till dagen och tiden.

Så här firades 500-årsdagen av Stockholms befrielse och Sveriges självständighet!

https://www.vasasintag2023.se/