Sidhuvudbild
Meny

Vandring på Gamla kyrkogården

En underbar miljö

Gamla kyrkogården med sina många lövträd och vackra alléer har anor från 1600-talet. Det är en fridfull miljö med många vackra gravplatser med olika utsmyckning och årgång. Du kommer med största sannolikhet att känna igen många namn.

Kulturpersoner
Här vilar flera kända personer som Dag Hammarskjöld, Gustaf Fröding, Malla Silfverstolpe, Erik Gustaf Geijer och Gösta Knutsson.

Estoniaplatsen
Den 28 september 1994 förliste fartyget M/S Estonia på sin rutt mellan Tallin och Stockholm med över 800 människor ombord. För att hedra de döda härrörande från Uppsala län, beslutade Uppsala kommuns kommunstyrelse och kulturnämnd att låta inreda en minnesplats på Gamla kyrkogården.

Det konstnärliga uppdraget gick till Ragnhild Brodow. Tillsammans med landskapsarkitekt Monica Sandberg och kyrkogårdens personal skapade hon ett vackert och stämningsfullt utomhusrum, där besökaren finner många vilopunkter för blicken.

Stillhetens kapell
På den nyaste delen av Gamla kyrkogården ligger Stillhetens kapell
En smakfull byggnad med vacker omgivning. Har du tur kommer du när körsbärsträden blommar.
.

Här kan du läsa mer om kapellet och gå en virtuell rundtur

Stubbe.jpg

Granpyramiderna har förnyats

Granar från 1700-talet

Femtio granpyramider har planterats i barockträdgården. Ett miljonprojekt som ska bevara det arkitektoniska värdet.

Det personliga mötet

Destination Östersund driver Visit Östersund Turistcenter som är auktoriserad av Visita.

Vi är ett välbesökt Turist Center med stor andel internationella besökare under hela året.

Vi tror på det personliga mötet och i en värld som ibland består av alltför många valmöjligheter söker allt fler besökare inspiration i form av personliga rekommendationer.

Visit Östersund Turistcenters besökare når oss genom att komma in till oss, via telefon, mail, chat och våra sociala medier (där vi även svarar kvällar och helger).

Vår webb uppdateras dagligen, vi vill vara aktiva i våra egna och andras sociala kanaler samt fyller den officiella evenemangskalendern.

Målet är att få fler nöjda gäster som stannar längre i Östersund och som i sin tur rekommenderar släkt och vänner att besöka oss.

Intåget 1523

Midsommar 2023 var det 500 år sedan Gustav Eriksson gjorde sitt intåg i Stockholm efter ett mer än två år långt krig. Det vill vi fira med ett stort reenactment av intåget i en historisk parad som kommer involvera många olika grupper av deltagare, alla med anknytning till dagen och tiden.

Så här firades 500-årsdagen av Stockholms befrielse och Sveriges självständighet!

https://www.vasasintag2023.se/