Sidhuvudbild
Meny

Olof Hellström

Olof Hellströms konst finns runt om i Uppsala, många hoppas att all konst i hans ateljé skall tas till vara. Några av hans verk som Befrielsen, hans olika ljusbärare där han samverkade med sin hustru Elisabet Hermodsson och som i Mumin – Enhjuling i kvadrat". Broräcket på Islandsbron är det många som passerar varje dag.

På Berthåga kyrkogård finns grindar, skulpturen
Stigande rymd# tillsammans med ”allt det andra”. Här finns kulturell och biologisk mångfald, den ekumeniska Trädkyrkan är unik, och gravplatserna för olika religioner. Skapa länkar, spår så alla hittar dit.

Till världskyrkomötet 1968 fick Olof Hellström uppdraget av ärkebiskop Gunnar Hultgren att skapa ett emblem – det blev Oikumene, en rund kopparrelief, som idag är placera utanför Kyrkornas världsråds högkvarter i Genève.

Missionskyrkan

Klockstapeln-missionskyrkan-2.jpg I Missionskyrkan finns ett stort utbud av kulturaktiviteter - och ett vackert kyrkorum. Till-fälliga utställningar anordnas på övre planet. Olof Hellström har haft en central roll. På deras hemsida finns Bernt Jonssons sammanställning av Konsten i Missionskyrkan.