Sidhuvudbild
Meny

Enköpings parker

Minipark i Enköping

Enköpings parker är kända långt utanför landets gränser. Grunden till denna framgång lades av förre stadsträdgårds-mästaren Stefan Mattsson.

Parkerna erbjuder en mångfald av perenna örter, lökar, gräs, exotiska träd och buskar. Mycket omtalad är Drömparken som gestaltades av holländaren Piet Oudolf. De spännande fickparkerna dyker upp på olika ställen i stan.

Enköpings parker är naturligtvis med i Tusen trädgårdar

Planera en resa som kombinerar parkerna i Enköping med parkerna och trädgårdarna i Uppsala.

Ett alternativ är att planera resan Uppsala-Enköping så att den börjar med det flerhundraåriga som Rudbeck och Linnés trädgård och avslutar med de nutida planteringarna i Enköpings parker. Doktor Westerlund knyter ihop det hela med sina goda råd.

Ett annat alternativ är att göra en Vårutflykt till de båda städerna - varför inte komma när magnoliorna blommar.I Grillby finns Anna Lindhs park. Den har uppkallats efter Anna Lindh som växte upp i Hacksta, en dryg mil från Grillby, men det var i Grillby hon gick i skola och det var här hon började sin politiska karriär. En lind planterades till hennes minne i samband med att parken invigdes.