Sidhuvudbild
Meny

Enköpings parker

Minipark i Enköping

Enköpings parker är kända långt utanför landets gränser. Grunden till denna framgång lades av förre stadsträdgårds-mästaren Stefan Mattsson.

Parkerna erbjuder en mångfald av perenna örter, lökar, gräs, exotiska träd och buskar. Mycket omtalad är Drömparken som gestaltades av holländaren Piet Oudolf. De spännande fickparkerna dyker upp på olika ställen i stan.

Enköpings parker är naturligtvis med i Tusen trädgårdar

Planera en resa som kombinerar parkerna i Enköping med parkerna och trädgårdarna i Uppsala.

Ett alternativ är att planera resan Uppsala-Enköping så att den börjar med det flerhundraåriga som Rudbeck och Linnés trädgård och avslutar med de nutida planteringarna i Enköpings parker. Doktor Westerlund knyter ihop det hela med sina goda råd.

Ett annat alternativ är att göra en Vårutflykt till de båda städerna - varför inte komma när magnoliorna blommar.I Grillby finns Anna Lindhs park. Den har uppkallats efter Anna Lindh som växte upp i Hacksta, en dryg mil från Grillby, men det var i Grillby hon gick i skola och det var här hon började sin politiska karriär. En lind planterades till hennes minne i samband med att parken invigdes.

Soprum med stil

Foto från Carolina Redivivas blogg

Om ni undrat över vad det är som ligger o kurar söder om Carolina Rediviva så är det alltså det nya, rymliga sopsorteringsrummet.

Carolina Rediviva skriver: "Vi tänker att när klätterhortensian och mur-grönan klätt in det så fattas bara en grön dörr så kan vi presentera det som vårt alldeles egna hobbithus? "

Heders åt SH-bygg som iordningsställt ytorna runt omkring - där ALLT är klart!

Lars Burman bloggar

En bok begravd? Det ser ut som en väldig bok som myllats ner.

Bokryggen sticker upp och man ser till och med bladen. Kan där gömmas inkunabler? Illuminerade hand-skrifter? Okatalogiserade bioaffischer eller kanske läroböcker?

Ärkebiskopsborgen

Ärkebiskopsborgen

Exercitiegården

Exercitiegården

Ruiner efter Ärkebiskopsborgen

arkebiskopsborgen-nordostra-sidan.jpg