Sidhuvudbild
Meny

Berthåga kyrkogård

Mitt i det tusenåriga kulturlandskap som utgör Berthåga, finns även ett av Sveriges största, moderna ängsanläggningsprojekt - Berthåga kyrkogård.
Här växer och lever många spännande arter.

Den 54 hektar stora kyrkogården, med krematorium och två kapell, Stefanskapellet och S:t Eriks kapell, började byggas på 1960-talet.

På kyrkogårdens nyare del finns Trädkyrkan, en utomhuskatedral där himlen är tak, lindkronorna valv och avenboken väggar. I Trädkyrkan kan ceremonier hållas oberoende av kulturell eller religiös tillhörighet.

Här finns gravområden för olika religiösa inriktningar: judiska, katolska, muslimska och för bahá'i.

Trädkyrkan

Tradkyrkan200.JPG Ett årligt återkommande evenemang är att Trädkyrkan vintersmyckas, pryds med marschaller och fylls med musik under alla helgons dag.

Stubbe.jpg

Granpyramiderna har förnyats

Granar från 1700-talet

Femtio granpyramider har planterats i barockträdgården. Ett miljonprojekt som ska bevara det arkitektoniska värdet.

Det personliga mötet

Destination Östersund driver Visit Östersund Turistcenter som är auktoriserad av Visita.

Vi är ett välbesökt Turist Center med stor andel internationella besökare under hela året.

Vi tror på det personliga mötet och i en värld som ibland består av alltför många valmöjligheter söker allt fler besökare inspiration i form av personliga rekommendationer.

Visit Östersund Turistcenters besökare når oss genom att komma in till oss, via telefon, mail, chat och våra sociala medier (där vi även svarar kvällar och helger).

Vår webb uppdateras dagligen, vi vill vara aktiva i våra egna och andras sociala kanaler samt fyller den officiella evenemangskalendern.

Målet är att få fler nöjda gäster som stannar längre i Östersund och som i sin tur rekommenderar släkt och vänner att besöka oss.

Intåget 1523

Midsommar 2023 var det 500 år sedan Gustav Eriksson gjorde sitt intåg i Stockholm efter ett mer än två år långt krig. Det vill vi fira med ett stort reenactment av intåget i en historisk parad som kommer involvera många olika grupper av deltagare, alla med anknytning till dagen och tiden.

Så här firades 500-årsdagen av Stockholms befrielse och Sveriges självständighet!

https://www.vasasintag2023.se/