Sidhuvudbild
Meny

Villa Anna

Huset med adress Odinslund 3 visar att det ligger i de historiska kvarteren. Det byggdes åren 1874-76 på uppdrag av den kände brukspatronen Carl Ekman från Finspång. Huset var en gåva till dottern Anna Gustafva Ekman och hennes make Knut Henning Geselius von Schéele. Ståndsmässig med 21 rum, badrum, kök och brygghus..

K.H. Gez. von Schéele utsågs 1885 till biskop i Visby stift och familjen flyttade till Visby.

Lindska skolan

Lindska skolan bedrev sin verksamhet i Uppsala under perioden 1879-1942. Det var en flickskola där även pojkar var välkomna. De gick framför allt i de lägre årskurserna.

Lindska skolan började sin verksamhet här 1904 i mindre skala och 1912 behövdes större utrymmen så den fjärde våningen.byggdes.

Namnet Lindska skolan var inarbetat i folks medvetande och följde med tills Miab Förvaltning förändrade byggnaden till Villa Anna.

Uppsala läkarförening

Ny ägare blev Uppsala Läkarförening som genom bidrag från Anders Regnell och andra kunde köpa huset. Det blev deras klubblokal men även plats för det expanderande biblioteket.

Domkyrkoförsamlingen

Domkyrkoförsamlingen köpte huset och det användes som församlingshem även för Helga Trefaldighets församling.

MIAB Förvaltning

Miab Förvaltning är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar fastigheter i och kring Uppsala och Knivsta. Fokus ligger på centralt belägna klassiska byggnader med historia och värden som skapar karaktär och atmosfär. Nyckeln är att bevara och samtidigt modernisera utifrån dagens företagares behov.

Miab Förvaltning är delägare i hotell Villa Anna, detta exklusiva och familjära hotell beläget i Uppsalas domkyrkokvarter. Det åtråvärda läget mitt bland historiska byggnader som Domkyrkan, Uppsala Universitet och Gustavianum är dessutom unikt.

Anna-Stina Johansson

Anna-Stina Johansson gjorde en imponerande karriär, som mellanstadielärare startade hon 1979 familjeföretaget Miab, baserat på unika produkter för allergidiagnos. Parallellt med laboratorieverksamheten valde Anna-Stina att investera i fastigheter. Den första var gamla Missionskyrkan som gav henne vänner inom byggbranschen. Den väckte ett intresse att bevara gamla, unika fastigheter.

När Miab Förvaltning köpte Lindska skolan i Odinslund väcktes idén om att skapa ett unikt hotell med en förstklassig restaurang. Villa Anna färdigställdes i december 2009.

År 2011 tilldelades hon Uppsala kommuns guldmedalj För Gagnelig Gärning för att ”under lång tid förvaltat och utvecklat fastigheter med stora kulturella värden”.

Stubbe.jpg

Granpyramiderna har förnyats

Granar från 1700-talet

Femtio granpyramider har planterats i barockträdgården. Ett miljonprojekt som ska bevara det arkitektoniska värdet.

Det personliga mötet

Destination Östersund driver Visit Östersund Turistcenter som är auktoriserad av Visita.

Vi är ett välbesökt Turist Center med stor andel internationella besökare under hela året.

Vi tror på det personliga mötet och i en värld som ibland består av alltför många valmöjligheter söker allt fler besökare inspiration i form av personliga rekommendationer.

Visit Östersund Turistcenters besökare når oss genom att komma in till oss, via telefon, mail, chat och våra sociala medier (där vi även svarar kvällar och helger).

Vår webb uppdateras dagligen, vi vill vara aktiva i våra egna och andras sociala kanaler samt fyller den officiella evenemangskalendern.

Målet är att få fler nöjda gäster som stannar längre i Östersund och som i sin tur rekommenderar släkt och vänner att besöka oss.

Intåget 1523

Midsommar 2023 var det 500 år sedan Gustav Eriksson gjorde sitt intåg i Stockholm efter ett mer än två år långt krig. Det vill vi fira med ett stort reenactment av intåget i en historisk parad som kommer involvera många olika grupper av deltagare, alla med anknytning till dagen och tiden.

Så här firades 500-årsdagen av Stockholms befrielse och Sveriges självständighet!

https://www.vasasintag2023.se/